Skulderblads träning

En övning för skulderblad, axlar och övre rygg

Ovan ser ni en övning som jag ibland gör på gymmet när jag tränar överkropp (som för min del innebär typ armar/axlar/skuldror och övre rygg). En nyfunnen favorit helt enkelt. 
Jag försöker köra på en vikt där jag klarar av några reps utan att det blir för lätt (för då kan jag göra hur många som helst) och inte heller för tungt (så jag aktiverar fel muskler eller skadar mig). Har kommit fram till att 15 kg (på varje sida då) är ganska lagom för mig. Här går det endast att öka 5 kg åt gången och om man tycker att det blir för tungt kan man lägga en hantel på vikterna vid vajrarna istället. Så kan man tex köra 15 + 2 kg om man tycker 20 kg blir för tungt. Tips! Jag tror jag kör ungefär 10 reps x 3, men ska försöka öka vikt snart och dra ner på repsen. Jag har dock lite tokig aktivering på denna video om man jämför sidorna, men jag ska jobba på det och ta en ny snart igen och se om det blivit någon skillnad, önska mig lycka till :)

Ciao!