Är jag sned?

Patienten har godkänt bilden. Översta bilden är före behandling, undre bilden efter. 

Patienten har godkänt bilden. Översta bilden är före behandling, undre bilden efter. 

Patienten på bilden har kommit till mig ett par gånger. Tidigare har vi jobbat mycket med rörlighet i vänster axel som varit nedsatt jämfört med höger. Detta har såklart påverkat patienten i träningen (Crossfit). Vi har lyckats jobba fram en väldigt bra rörlighet som för det mesta fungerar bra för patienten i träningen men nu har han dragit på sig lite andra besvär. Idag drar han lite snett i knäböj och han känner av detta själv. Problemet blir inte heller bättre när patienten vill köra tungt. 

Så jag har försökt jobba med patientens rörlighet i hela ryggen, dvs nacke, bröstrygg och ländrygg samt höfter och bäcken. Vi har också jobbat mycket med nålar för att släppa på de värsta spänningarna i musklerna. Patienten har också fått i uppgift att bli bättre på att stretcha. 

Däremot har vi ett problem och det är att patienten har flyttat för att studera och trogen kund som han är vill han inte gå till någon annan. Därför lyckas kroppen gå tillbaka till det "dåliga" läget innan vi hinner ses igen och behandla. Men han har fått lite läxor av mig och förhoppningsvis märker jag skillnad nästa gång vi ses. Spännande!

Ciao!