Mango & Blåbär

Jag är en riktig sucker för färsk frukt och smoothies. Varje dag slinker i alla fall en eller två frukter ner, i fast eller flytande form :) Bästa årstiden är självklart sommaren, då brukar jag alltid gå till torg handlaren där jag bor och gå loss på alla bär och frukter.


Min absolut vanligaste smoothie som jag slänger ihop på 2 minuter är gjord på 1 banan (färsk inte fryst), och sedan lite mango och hallon som jag brukar halv tina i micron i någon minut (brukar köpa fryst så det alltid finns hemma men funkar lika bra med färsk). Sedan mixar jag det tillsammans med någon yoghurt, mandelmjölk eller kokosmjölk. Det som finns hemma helt enkelt. Om kylen ekar tom brukar jag bara blanda med vatten. Vill du ha en matigare smoothie kan du ha i lite havregryn och mixa tillsammans med frukten.


Gör jag smoothien på kvällen har jag ibland i lite chiafrön, då hinner de svälla lite till dagen efter. Att ha i lite spirulinapulver eller jordnötssmör kan ge en helt annan smakupplevelse (jag är inte så förtjust i spirulina men det ska ju vara nyttigt). Bara fantasin sätter gränser. Lovar att dela med mig om jag vågar mig på en ny variant :)

Ciao!