Lax med pestoöverdrag

IMG_9258.JPG

Jag älskar att laga mat, när man har tid och inte känner sig stressad. I veckorna hinner jag inte lägga supermycket tid på mat men vill ändå äta hälsosamt och varierat. Jag testade Linas Matkasse ett tag och var nöjd med rätterna men tycker generellt att det var ganska lite mat, jag blev inte mätt. Konstigt kan tyckas, men när man tränar mycket blir man hungrigare, och jag har ett fysiskt arbete som också kräver sin energi. 

Det finns några saker jag inte äter, men lax är såklart INTE en av de sakerna. Jag älskar lax i alla dess former. Den här laxen med pestoöverdrag är supergod, testa om ni får tillfälle :)

Du behöver
- Lax
- Pesto
- Creme fraiche (frivilligt)
- Pumpakärnor
- Ris (el annat, frivilligt)
- Grönsaker

Skär upp laxen och lägg på en plåt, blanda en creme fraiche med pesto, avgör själv hur mycket av varje, ibland kör jag 50/50, ibland har jag bara pesto hemma, då tar jag bara på pesto. Stryk över blandningen på laxen och sätt in i ugnen ca 25 min 175 grader (kan variera beroende på ugn). Under tiden, koka ris, skär upp grönsaker och sist av allt stek på lite pumpakärnor i en klick smör (bara 1-2 minuter på hög värme tills de börjar "ploppa"). Ta ut laxen, lägg upp allt på en tallrik och avsluta med att strö över lite pumpakärnor. Volia! Supersmarrigt :)