Plank with a twist - part 1

Jag tycker plankan är en riktigt bra övning med fokus på coren men jag tycker det är supertrist att stå och försöka överleva när sekunderna tickar så långsamt. Så jag brukar alltid twista till mina plankor lite, med förhoppningen om att tiden ska gå lite fortare. 

Tyvärr ser man vissa som står lite knasigt när de gör plankan ibland. Jag brukar försöka tänka på att inte skjuta upp rumpan för mycket, då blir det mer belastning på armar och axlar och du kopplar inte på rätt muskler. Du ska heller inte tappa svanken, då kopplar du inte heller på rätt muskler och det finns risk för skador. Jag försöker tänka neutral rygg och dra in naveln lite, dvs att de nedersta revbenen går mot höfterna, då brukar det bli ganska bra och man känner hur magen kopplas på. Tänk också på att spänna rumpa och lår och skjut ut skuldrorna lite så du inte hänger för mycket upptill heller. 

Jag tänkte ge fler tips på plakor med en twist, så det här blir första i en liten serie. Lite oklart ännu hur många det blir, men den som lever får se ;) 

Hoppas ni uppskattar det, och testa nästa gång på gymmet. Jag brukar försöka köra magövningar i en cirkel, ca 4st 3 varv med 10-20 reps på varje. Den i videon brukar jag köra 10 reps på, och jag byter arm som ni kan se i videon. 
Lycka till! :)