Hemmagjord müsli

Jag älskar att göra min egna müsli dels för att den helt enkelt är godast, haha, men också för att jag vet vad som finns i den - zero sugar ;) Och ni ska faktiskt få mitt recept så ni kan göra den själv, för den är fantastiskt god och det är ganska kul att kunna ge bort något man gjort själv och som dessutom är hyfsat nyttigt. 

Du behöver:
5 dl Havregryn
5 dl Rågflingor
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl krossat linfrön
1 dl solrosfrön
2-3 dl hackade / eller hela cashewnötter, eller nötter efter smak
2 msk malen kardemumma
2 msk malen kanel
2 dl flytande honung
en skvätt rapsolja eller vatten
torkad frukt efter smak och valfri mängd (förslag, gojibär, inca bär, acaibär, kokosflarn, tranbär, aprikoser, russin, mango, papaya, ja välj själv, men välj helst något utan överdrivet tillsatt socker)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150-175 grader beroende på varmluft eller ej. Blanda alla torra ingredienser FÖRUTOM torkad frukt men med kryddorna på en plåt (perfekt om du har en som är något djupare, kanske med en kant på 3-4 cm). Om du vill göra en mindre sats är det bara att ta bort lite av ingrediensernas mängd och tvärtom om du vill göra massor, se till bara att plåten räcker till. Gillar du inte några av de torra ingredienserna går det såklart att utesluta dem. När du blandat allt torrt (förutom frukten) öser du på med honung och rapsolja, sen är det bara att blanda runt allt. De torra ingredienserna ska bli lite blöta/fuktiga, om de inte är det så ta lite mer honung. Sen är det bara att lassa in plåten i ugnen och efter 10 minuter tar du ut plåten och stänger luckan (så inte all värme åker ut) och rör om, allt som varit högst upp ska försöka blandas bort annars kommer det brännas vid. Sen slänger du in plåten igen, väntar 10 minuter och gör om samma procedur. Totalt brukar min müsli vara inne ca 30-40 min. De sista vändorna brukar jag blanda runt var 5e minut istället för var 10e då det lätt bränns vid annars. Ta ut plåten och låt den svalna, tillsätt sedan den torkade frukten, blanda och häll upp i en burk. 

Lycka till :)