@ work

IMG_9872.JPG
IMG_9874.JPG

Som kiropraktor träffar man många människor med olika besvär, problem och smärtor. Vissa är stillasittande på kontor och blir stela, vissa tränar inför en tävling och blir överansträngda, vissa har en gammal skada som inte läkt korrekt.. listan kan göras lång. 

Det är spännande när folk väljer att komma till just mig med sina besvär, och speciellt när jag kan få många att bli mycket bättre, till och med helt bra. 

På bilderna ovanför ser ni en av mina patienter (som godkänt att jag lägger upp dessa bilder) som sökt mig på grund av besvär med ryggen. Han arbetar som svetsare och sitter ihop sjunken med en gamnacke hela dagarna. Inte konstigt att problem knackar en på axeln efter ett tag. Vi har jobbat mycket med rörelse i bröstrygg och nacke samt axlar, men också med bröstmusklerna som hos just denna patient har en tendens att bli ganska tighta, både pga hans jobb och träning. Båda dessa bilder är tagna efter manipulations behandling men  "före-bilden" är tagen innan vi nålat hans vänstra bröstmuskel och bilden "efter" visar hur resultatet blev. För ett otränat öga kanske det inte ser ut som någon skillnad men för mig som gjort detta ett par gången är det stor skillnad. Axeln har sjunkit ner och muskel är inte lika tight. Man kan också se på formen hur den ändrats. (Sen finns det andra saker i bilderna ovan som man också kan påpeka men det var inte syftet med just detta inlägg.)

När jag jobbar tittar jag på flera aspekter som kan vara orsaken till varför en patient har det problemet den söker min hjälp för. Tillsammans jobbar vi mot det mål patienten har och utöver behandling går vi även igenom ergonomi, träning och stretch, samt lite vardagstips. 

Sitter du och funderar på om jag eller någon annan terapeut kan hjälpa dig med just ditt problem? Kika in under  den här fliken och se om du kan få svar på dina funderingar, annars är det bara att skicka mig ett mail. 

Ciao!