Gummiband / Rubber band

IMG_6011.JPG
IMG_6096.JPG

Någonting som ligger mig varmt om hjärtat förutom palmer och solsken är gummiband, gärna i alla dess former, tjocklekar och färger :) Det är ett bra hjälpmedel för att göra vissa övningar lite tuffare och vissa lite lättare. 

Bilden högst upp visar utgångsposition för både en knäböj / squat samt sidogång. Om man gör knäböj med kroppsvikt kan man göra dessa tuffare med gummibandet runt låren och pressa ut knäna hela tiden. Sidogången tränar de djupa sätesmusklerna och för att komma åt dessa är denna övning grym (lätt böjda knän som pekar lite utåt dit tårna pekar, gå åt sidan, håll emot med efterföljande ben). 

Några övningar där man kan få hjälp av ett gummiband är bland annat chins (du drar upp dig själv) eller dips (du sänker ner dig själv och tränar triceps). Vid dessa övningar krävs dock ett lite längre gummiband än vad jag använder på bilden. 

Gummiband finns att köpa i de flesta sportbutiker i flera prisklasser. Tänk på att gummiband är lite förbrukningsvara. Används det mycket och ofta slits det också därefter. Lägg det inte i direkt solsken och var uppmärksam på om det börjar gå lite "rispor" i gummit, då kan det vara på väg att gå av, så du minimerar risken att skada dig vid träningen.

Jag har också fått förfrågan på att lägga upp fler övningar med just gummiband, så det ska bli!
Något annat som önskas?
Lycka till :)