Prioritera din hälsa!

Skulle du vilja prestera 100 % i 100 år? Om du gillar att springa, spela golf, köra tennis, cykla eller köra crossfit. Vill du sluta på grund av smärta eller skada? Vill du inte kunna hålla på med den sport du älskar under hela din livstid? Självklart vill du kunna det!

Hur du presterar när du blir äldre beror på hur du tar hand om kroppen på vägen dit. Om du väntar med att ta hand om kroppen tills du skadar dig då har du väntat för länge. Då får du stå för konsekvenserna som kommer med detta. 

IMG_6090.JPG

 

Prestera 100%
Dessa 5 punkter hjälper dig att prestera på topp under din livstid.

Neurologi = Funktion
Neurologi kommer först. Ditt nervsystem styr och koordinerar alla dina kroppsfunktioner, muskler, organ och system. För att ditt hjärta ska kunna slå, dina lungor ska fungera och för din balans ska vara stabil behöver du ett fungerande nervsystem. Därför använder sig många atleter av kiropraktorer och kiropraktisk behandling som en del i sitt träningsprogram. Är kroppen i rätt balans, dvs nervsystem, leder och muskler, kommer träningen du gör ge bättre effekt och resultat. På så sätt minskar du också risken för skador. 

Nutrition = Bränsle 
Bra livsmedel kommer hjälpa dig att komma i bra form eller hjälpa dig att stanna i bra form. En varierad kost med frukt, grönt, magert protein, lite socker och mindre processad mat borde vara en livsstil för fler. Tyvärr äter många helt fel mat och förstår inte varför de tex inte går ner i vikt eller är väldigt trötta. 

Uthållighet = Långt liv
Livet är som ett marathon, en dag i taget. Genom pulshöjande träning och aktivitet stärker du ditt hjärt- och kärlsystem (det kardiovaskulära systemet). Cykling, löpning, power walks mfl är exempel på saker du kan göra för att stärka upp ditt hjärta och dina kärl. Börja långsamt och stabilt och med tiden öka frekvensen, intensiteten och varaktigheten. Du kommer bli förvånad över hur din kropp utvecklas!

Styrka = Oberoende
Om du vill vara oberoende av någon annan när du blir äldre måste du prioritera din styrka. Oavsett om du använder vikter, kör yoga eller pilates är det viktigt att du fortsätter att jobba med din styrka som en del av din livsstil. 

Struktur = Aktivitet
Hälsan i din struktur (din kroppsvävnad) bestämmer vilken aktivitetsnivå du kan njuta av. Att ha en hälsosam, rak, stark rygg och en kropp i balans är avgörande för din livskvalitet och livsstil på kort och lång sikt. 

Att vara aktiv och självständig ser många som en självklarhet. Låt det fortsätta så under hela din livstid. Har du smärta, värk, obehag eller besvär med kroppen ta kontakt med en terapeut för att få professionell hjälp. 

Lycka till!