Stelhet eller smärta i bröstryggen

Idag har många av oss ett stillasittande arbete som ofta genererar flera timmar framför en dator. Brist på fysisk aktivitet och dålig ergonomi kan över tid leda till smärta och stelhet i bröstryggen, både upp mot nacken, ut mot skulderblad och axlar samt ner i ländryggen. Axlarna vill gärna roteras in och fram, kurvan i bröstryggen ökar och nacken sticker framåt. Denna position är allt ifrån ergonomisk och det är inte konstigt att kroppen över tid svarar med smärta. 

Behandlingen ökar rörligheten i lederna och mjukar upp de spända musklerna. Träningsövningar hjälper dig att stärka upp kroppen så du blir starkare och bättre på att ha en bra hållning. 

 

Revbenslåsning

En revbenslåsning känns ibland som en kniv igenom revbenen, på sidan av ryggraden. En punktsmärta som ibland upplevs ge problematik till att ta djupare andetag. En smäll mot revbenen kan också orsaka en låsning i revbenen. Stelhet i nacke och bröstrygg kan också påverka revbenens rörlighet. Smärta eller hugg vid hostningar, nysningar, sniffningar är inte ovanligt. 

Misstänker du hjärtbesvär ska du omedelbart uppsöka läkare