HÖFTLEDEN
Höftleden är en av kroppens största leder och en stor del av kroppens tyngd hamnar på dessa och det kan leda till problem.
Lårbenets runda huvud möter höftbenets skålade yta och in emellan sitter brosk som möjliggör bra friktion och rörlighet. Leden är omsluten av en ledkapsel och ligament som hjälper till att stödja leden.
Artros är en av de vanligaste orsakerna till höftproblem. Morgonstelhet är ett av de första symtomen man brukar märka av. Andra symtom som stelhet djupt inne i höften, smärta i sätesmusklerna och eller låren.  Smärtan och stelheten blir ofta värre under belastning och under vintern.
Snedställningar i fötter och eller knä är andra orsaker som kan leda till höftproblem. Höften och även övriga kroppen blir tvungen att kompensera för dessa snedställningar som i sin tur kan leda till smärta och över längre tid också kan ge artros.
Att starta behandling i tid är fördelaktigt så att kroppen inte börjar kompensera för besvären. Kiropraktik kan inte ta bort artros, ingen medicin kan, men det hjälper att få ökad rörlighet och mindre smärta.  Kiropraktik syftar till att återskapa normal funktion i lederna och musklerna vilket i sin tur ökar rörligheten och minskar smärtan.