ONT I RYGGEN / RYGGSKOTT

Ont i ryggen är något som 80% av befolkningen någon gång i livet upplever. Ryggskott är något som kan komma plötsligt och leder till nedsatt rörlighet. Enligt sjukskrivningsstatistiken är ryggskott den vanligaste orsaken till att man är sjuk och borta från arbete. Mycket stillasittande och för lite fysisk aktivitet kan ge ryggskott men även en plötslig rörelse eller överansträngning.

Symtomet vid ryggskott påminner om smärtor runt ländryggen och sätet och det kan även stråla ner över säte och ben. Värken kan vara huggande, skarp och patienten upplever att ryggen känns låst. De flesta rörelser förvärrar smärtan vid ryggskott, framförallt framåtböjning.

Som kiropraktor tar jag reda på orsaken till varför ditt ryggskott uppkommit och vi strävar efter att det inte ska ske igen. Därför behandlar jag inte bara dina symtom utan även dysfunktioner (låsningar) i övriga leder som hjälper kroppen till ökad rörelse och får på så sätt den bästa förutsättningen för självläkning.

Ett obehandlat ryggskott kan leda till kronisk värk och orsaka längre läketid. Uppsöker du hjälp tidigt bryter du smärtcykeln och  kommer kunna komma tillbaka till en smärtfri vardag snabbare. Dessutom får du kunskap om vad du i framtiden ska undvika och hur du kan träna för att stärka upp din kropp.